Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Språkutvikling

Dette året satser ekstra mye på det som går på språk. Personalet skal lære mer om barns språkutvikling og hvordan vi kan stimulere språket enda mer.

 

Det finnes mange slags språk, og ulike måter å gjøre seg forstått på. Ikke alle bruker ord, noen bruker tegn eller gjør seg forstått på andre måter. Språket er den viktigste nøkkelen til kommunikasjon og samhandling mennesker imellom. Det er helt grunnleggende for læring i barndommen og senere i livet.

 

I småbarnsalderen skjer det en rivende språklig utvikling, der barna eksperimenterer og leker med språkets muligheter, alene og sammen med hverandre. Barna hos oss møter et personale som er oppmerksomme, interesserte og lyttende, og følger opp det barna gir uttrykk for, både verbalt og nonverbalt.

 

Vi bruker mye sang og musikk i hverdagen. Musikkaktiviteter med instrumenter, sanger, rim og regler styrker barns innlæring og utøvelse av det verbale språket. I høst skal vi ha et musikkprosjekt med vekt på rytme, vi får besøk av musikeren TrommeLars, som skal møte barna i små grupper og ha kurs for personalet.

 

Vi jobber med språk ved at vi:

  • Er gode språklige rollemodeller, og setter ord på alt vi gjør hele dagen
  • Benytter både «her og nå» situasjoner og planlagt språktrening
  • Gir rom for samtale, f.eks i samlingsstund eller i smågrupper
  • Leser bøker og forteller eventyr hver dag
  • Leker med språket, tuller og tøyser med barna
Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern