Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Lek og læring i barnehagen

Lek er barns egen livsform og den viktigste læringsformen i barneårene. Gjennom leken lærer barna å samarbeide, å bruke språket og å få venner. De får brukt fantasi, bearbeidet opplevelser og prøvd ut sine egne teorier.

 

I vår barnehage settes den frie leken høyt. Den foregår inne, ute i barnehagen og på turer til spennende steder. Personalet er tilstedeværende for barna ved å oppmuntre, inspirere og veilede, og hjelpe de barna som trenger støtte.  

 

Personalet er tilstedeværende for barna ved å oppmuntre, inspirere, veilede og hjelpe de barna som trenger støtte. Barns lek endrer seg mye fra de miste som leker ved siden av hverandre, til de eldste som leker avansert rollelek og regellek. Denne utviklingen følger personalet tett, og følger opp de barna som trenger ekstra stimulering når det gjelder lek. Vi jobber for at alle barn lærer å leke og har noen å leke med.

 

Vi jobber med lek ved at vi:

  • Danner lekegrupper når det er nødvendig
  • Stimulerer til lek gjennom høytlesing, dramatisering og opplevelser
  • Bruker lekemateriell og innredning slik at leken stimuleres
  • Går på turer til steder det er spennende å leke
  • Har en romslig dagsrytme som gir rom for mye lek
Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern