Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Når barnet starter i barnehagen

Tilvenningsperioden og oppstarten i barnehagen er en viktig tid for både barn og foreldre, da legges grunnlaget for trygghet i barnehagen. Hele personalet er involvert i denne perioden. Vi kommuniserer tette med foresatte både muntlig og digitalt. For eksempel med bilder i tilvenningsperioden, for å betrygge dem om hvordan det går med barnet i barnehagen.

 

Når barnet har fått plass i barnehagen, inviteres foreldre og barn på besøk. Korte tilvenningsbesøk har vi god erfaring med. Vårt opplegg for tilvenning går over tre dager, men vi har stort rom for individuelle behov, og tett kontakt med foreldrene i forbindelse med dette. Vi legger vekt på å anerkjenne barnas følelser og følger dem opp tett. 

 

Den første tiden i barnehagen er viktig for at barnet får en trygg og god start i barnehagen. Både foreldre og barn blir kjent med barnehagen på en rolig og forsiktig måte, slik at det å begynne i barnehagen ikke blir en brå overgang for barna. Vi tilpasser tilvenningen etter barnets behov, i samarbeid med foreldre.

 

Ved barnehagestart opprettes en tilknytningskontakt, som følger barnet spesielt den første tiden. Dette gir barnet trygghet og skaper gode relasjoner.

 

Personvern